15 augustus 2023

Wat is demand generation?

Als ondernemer of marketeer is het belangrijk om te weten wat demand generation is en hoe je dit kunt toepassen om je bedrijf te laten groeien. Demand generation is een marketingstrategie waarbij je potentiële klanten aantrekt en hen omzet in betalende klanten.

 

Het doel van demand generation

Het doel van demand generation is om awareness te creëren voor je bedrijf en producten, leads te genereren en uiteindelijk omzet te genereren. Je start met het aantrekken van de juiste doelgroep door middel van content marketing, paid advertising en SEO-strategieën. Vervolgens bied je ze waardevolle informatie aan die past bij hun behoeften, zodat je hun interesse kunt wekken en hun vertrouwen kunt winnen.

 

Demand generation vs. Lead generation

Sommige mensen verwarren demand generation met lead generation, maar er is een verschil tussen deze twee strategieën. Lead generation richt zich op het verzamelen van de contactgegevens van potentiële klanten, terwijl demand generation zich richt op het opbouwen van relaties en het betrekken van potentiële klanten. Door te focussen op demand generation leg je de nadruk op het verkrijgen van kwalitatieve leads die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

 

Hoe kun je demand generation toepassen?

Er zijn verschillende manieren waarop je demand generation kunt toepassen, waaronder:

 • Content Marketing
  Met content marketing trek je de aandacht van de juiste doelgroep door het creëren van waardevolle content. Door middel van blogs, whitepapers, video’s en social media plaats je regelmatig interessante content om potentiële klanten aan te trekken.
 • Paid Advertising
  Met paid advertising, zoals Google AdWords, kun je de juiste doelgroep bereiken door zeer gerichte advertenties te plaatsen bij zoekopdrachten die relevant zijn voor jouw product of dienst.
 • Social Media Marketing
  Door gebruik te maken van social media kun je potentiële klanten betrekken en interesseren in jouw product of dienst. Door regelmatig waardevolle content te delen en interactie aan te gaan met volgers, bouw je een sterke online aanwezigheid op.

 

De voordelen van demand generation

 • Het toepassen van een demand generation strategie biedt verschillende voordelen, waaronder:
 • Het aantrekken van kwalitatieve leads
 • De mogelijkheid om relaties op te bouwen met potentiële klanten
 • Het creëren van awareness voor jouw merk of product
 • Een hogere ROI omdat je alleen investeert in potentiële klanten

 

Conclusie

Demand generation is een belangrijke marketingstrategie die zich richt op het aantrekken van potentiële klanten en ze omzetten in betalende klanten. Door middel van content marketing, paid advertising en social media marketing kun je de juiste doelgroep aantrekken en ze betrekken bij jouw merk of product.

 

Vragen over demand generation?

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies. We kijken ernaar uit om samen met jou te groeien!

T: +31652355569
M: info@lomix.nl
Contact opnemen >
 

FAQ’s

 

Wat is het verschil tussen demand generation en inbound marketing?

Inbound marketing is een methode om potentiële klanten te laten komen naar jouw bedrijf door het verschaffen van nuttige content en informatie. Demand generation is een bredere strategie die erop gericht is om awareness te creëren voor jouw product of dienst, leads te genereren en uiteindelijk omzet te genereren.
 

Hoe meet je de effectiviteit van demand generation?

Het meten van de effectiviteit van demand generation vereist het monitoren van verschillende metrics, waaronder websiteverkeer, de hoeveelheid leads en conversieratio’s. Het kan ook belangrijk zijn om een marketing automation platform te gebruiken om de effecten van jouw campagnes bij te houden.
 

Welke content vormen zijn het beste voor demand generation?

De beste content vormen voor demand generation kunnen variëren afhankelijk van de branche en doelgroep. Over het algemeen zijn blogposts, whitepapers, video’s en infographics geschikte vormen van content om potentiële klanten te betrekken en ze waardevolle informatie te bieden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Whatsapp